Eksotisk fugl og andre dyr

 

 

Interessen for papegøyer begynte i 1999 med min første undulat, Tarus. Det ble med tiden flere fugler og var på det meste 24 fugler, med overvekt av undulater, som levde i harmoni i et flyverom vi lagde for dem i kjelleren med UV-lys, luftrenser og oppvarming. Prøvde meg litt på hekking med undulatene også og fikk frem 3 kull, tilsammen 11 unger. Har hatt undulater, nymfeparakitter, barraband parakitter, sangparakitt, indisk halsbånds parakitt og i korte perioder dvergpapegøye og spurvepapegøye. For tiden deler jeg hjemmet mitt med kun en fugl, Caiquen Casio.

Ellers holder jeg insekter fra tid til annen.

Har også delt oppveksten med marsvin, kanin, katt og akvarium.

 

Jeg passet en Jaco papegøye en periode. Du ser bildene her

 

Høsten 2004 var jeg tilstede med en "stand" på Landsutstillingen for tropefugler i Drammen.

Trykk her for å se historien.

 

Casio

 

Casio er en sorthodet hvitbuks papegøye, også kalt caique.

Caiquer stammer opprinnelig fra søramerika, og det finnes to arter av caiquer med til sammen fem under arter. Casio tilhører pionites melanocephala melanocephala. Dette er den vanligste arten av caiquene. For mer info om caiquer, se artsbeskrivelses siden.

Casio kom permanent hjem til meg fredag 25.mai 2007 og er sansynligvis født i august/september 2006 ved å dømme ut fra fjærdrakten. Har satt en fødselsdato til Casio den 25. august 2006, fødsels sted: Sverige.

Casio elsker å klatre rundt og gnage på ting. Bjeller, esker og ferske greiner er det aller morsomste. Det er også godt med frukt. Pellets er kjempe festlig mat og det er dette Casio har som hoved fôr. Hun har en veldig sensitiv mage og sverger derfor til Harrison's bird foods, et produkt både jeg og Casio er veldig fornøyd med.

Casio kan også noen triks, som å stupe kråke, sidelengs rulle, snurre rundt og diverse plystre melodier.

Casio sin dagbok finner du her.

- Trykk på bildene for å forstørre:

  

  

  

  

 

  

 

 

Kontakt meg

 

 

 

Artenes infosider:

 

Caique

Nymfeparakitt

Sangparakitt

Indisk halsbånds parakitt

Undulat

Barraband parakitt

Lessons spurvepapegøye

Dvergpapegøye

Pionus

Edelpapegøye

 

Kinesisk kneler

Indisk blomster kneler

Extatosoma tiaratum

A companion parrot is not a pet. It's an exotic animal that exibits instinctual wild characteristics. It is precisely this fiery independence that makes parrots such irresistible companions.

-Mattie Sue Athan

Anitarus.com